Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΝΝΙΒΑΛΩΝ.ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ;

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ 
Χτες 19-12-2014 ηλιόλουστη μέρα πηγαίνοντας προς Καλαμάτα, παρατήρησα σε κάποιο κτήμα, κάποιος ασυνείδητος  παραγωγός, προκειμένου να μαζέψει τις ελιές του, αντί να τις καθαρίσει για να στρώσει τα πανιά του και να μαζέψει τις ελιές του, ράντισε με φυτοφάρμακο, προτιμώντας έτσι την εύκολη λύση, χωρίς καθόλου να προβληματιστεί, για την ενεργειά του αυτή.
Τίθεται το ερώτημα.

Φταίει το κράτος που επιτρέπει την πώληση των φυτοφαρμάκων, ο παραγωγός που το χρησιμοποιεί, η έλλειψη οικολογικής παιδείας, οι βιομηχανίες που τα παράγουν, η υπάρχουσα νομοθεσία, ή όλα μαζί, Το φυτοφάρμακο καταστρέφει χλωρίδα, πανίδα, υδροφόρο ορίζοντα και το φυτό που προσλαμβάνει το φυτοφάρμακο, όταν τρώγεται από ζώα και μετά τα τρώει ο άνθρωπος, η απευθείας όπως είναι το λάδι που θα βγεί από τις ραντισμένες ελιές, με τη βιοσυσσώρευση  ο αργανισμός χάνει την ομοιόσταση, προκαλείται η ασθένεια, και κλονίζεται η υγεία του. Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι τρώμε είμαστε και αν οι άνθρωποι τρέφονταν σωστά δεν θα υπήρχε η ιατρική , γιατί δεν θα υπήρχαν οι αρρώστειες.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι φετινές πλημμύρες, στον πλανήτη γη, με καταστροφές σε περιουσίες και ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα των αρνητικών δραστηριοτήτων του ανθρώπου στο περιβάλλον.
Η οικολογία γένους θηλυκού, πρέπει να διδάσκεται ,από το δημοτικό, για να γίνουμε ενεργοί πολίτες, προστατεύοντας έτσι την υγεία μας και τον πλανήτη γη.

ΤΟ ΑΛΟΓΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: